Sparrissoppa recept

Ingredienser sparrissoppa

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en riktigt god sparrissoppa! Jag har testat olika varianter av denna soppa, och nu tänkte jag dela med mig av den som jag senast provade. Det finns många som är skeptiska till sparris, men jag har lärt mig att tycka om det genom att äta denna soppa! Detta recept är för två personer.

Du behöver:

Sparris

En halv lök

En vitlöksklyfta

2 dl grädde

(smältost)

(vitt vin)

Fett att steka i

Kryddor (salt, peppar och andra enligt smak)

Sparris

Börja med att skära bort toppen av sparrisen och ändan. Spara topparna och kasta bort ändorna.

Hackad sparris

Skär sedan sparrisen i mindre bitar och koka tillsammans med topparna i ca. 5 min. När sparrisen har kokat klart, häll av vattnet och ställ den åt sidan.

Lök och vitlök

Bryn sedan i kastrullen finhackade löken och pressade vitlöken. Häll därefter i en skvätt vitt vin (om man vill ha med det, funkar bra utan också) och sedan grädden. Man kan även lägga i en bit smältost om man vill ha en ännu krämigare och fylligare soppa, men denna gången valde jag att inte göra det. Krydda med salt, peppar och andra kryddor.

Sparrissoppa

Koka lätt upp gräddblandningen och lägg sedan i sparrisen. Spara topparna för garneringen! Låt sedan koka i ca. 10 minuter. När det har kokat klart är det dags att stavmixa soppan. Om man önskar kan man även sila ur de små sparrisbitarna som lämnar, men jag gillar att den äta som den är!

Sparrissoppa

Servera sparrissoppan med ditt favoritbröd eller annat tillbehör och njut! 🙂

Kommentera