Släta kläder på nolltid!

Visst känns det jobbigt när man har ett skrynkligt plagg som snabbt ska strykas? Att ta fram det där strykbrädet och strykjärnet, vänta på att det ska bli varmt och sedan kämpa med det för att sedan stoppa undan det igen. Eller kanske du inte helt enkelt äger ett strykjärn? Om du tycker som jag att stryka kläder är lite extra jobbigt eller inte äger ett strykjärn är detta ett bra tips för dig!

Det enda du behöver till detta är en sprayflaska med vatten och en hårfön. Man kan till exempel använda en tom fönsterputs sprayflaska som är noggrant ursköljd om man inte har en sådan sprayflaska som på bilden!

Nästa steg är att en bit ifrån klädesplagget spraya lätt några spray med vatten så det blir lätt fuktigt. Placera sedan plagget mot en vägg, golvet, dörr eller som jag mot spegeln för att inte plagget ska flyga åt alla håll då man blåser på det. Då plagget är lite fuktigt är det då dags att börja föna uppifrån neråt. Detta tar inte många sekunder före plagget är rakt. Om du fortfarande inte är nöjd är det bara att upprepa tills du blir nöjd!

Här är två före och efter bilder på två blusar som hade blivit riktigt skrynkliga i resväskan på väg hem från Spanien. Ni ser ju själva vilken otrolig skillnad det blev på plaggen, jag är så otroligt nöjd med denna metod!

10 Comment

 1. Sanna says: Svara

  Ååååh vilket sjukt bra inlägg! Måste testas. Går alltid runt i skrynkliga kläder, haha.

  1. Men åh vad kul att det blev uppskattat! 🙂

 2. Jess vilket life hack! Detta ska provas. Jag hatar att stryka. 😀 😀

  1. Vad kul att tipset uppskattades! 😀

 3. Jarina says: Svara

  Sååå smart! Synd att jag inte äger en hårfön hehe 😀

  1. Vad kul att du tyckte om tipset! Äsch, haha! 😀

 4. Annica says: Svara

  Vilket himla bra tips! Jag har sett att man kan ta och ”stryka” skjortkragar och andra mindre områden med plattång på låg värme.

  1. Ja, det har jag också läst och sett tidigare! Så smart det med 🙂

 5. Mirre says: Svara

  Men vaad smart, allt går ju heller inte att stryka =D

  1. Jaa, så är det ju! Var lite osäker om dessa plagg ens går att stryka så tänkte köra på denna metod istället, och visst funkade ju det fint!

Kommentera