Mina bästa hårtips

Jag brukade förr i mina tidigare bloggar komma med lite hårtips nu som då, och jag kom precis på att jag har inte delat med mig av några tips på ett tag nu, eller på denna bloggen alls för den delen, så då tänkte jag att det äntligen var dags!

Efter tre års studerande till frisör har jag snappat upp en hel del tips och tricks på vägen, och jag älskar att dela med mig av olika tips! Hoppas du gillar tipsen och kanske till och med lär dig något nytt? 🙂

Satsa på ordentliga hårprodukter. Köp inte såna som du hittar i närmaste matbutik!

 

Färga alltid håret på salong. Färgerna man hittar i butiken är som gift för ditt hår och det är svårt att hitta rätt färg och ännu svårare att få det jämnt. Speciellt blondering/avfärgning ska du aldrig göra hemma!

 

Använd endast skonsamma hårband. T.ex. Invisibobble är ju väldigt populära, och för en god orsak också. Jag hör av många att de inte passar till deras hår, men det är egentligen en vanesak. Man lär sig att använda dom rätt och ditt hår kommer att tacka dig!

 

Fläta ditt hår. Detta är mycket skonsammare än att ha upp håret i t.ex. en hästsvans. Dessutom är det bra att sova med fläta då håret inte gnuggas mot kudden medan du sover.

 

Använd vårdande produkter. Det räcker inte alltid med endast schampo och balsam, utan håret behöver ibland en liten extrakur i form av hårinpackning eller en olja. Om du funderar på vad du borde satsa på skulle jag rekommendera att spendera några extra slantar på en bra hårolja, t.ex. SP Luxe Oil eller Sebastian Dark Oil.

 

När du torkar håret gnugga inte det mot handduken. Kläm istället ur håret försiktigt med handduken! Dessutom är det mycket skonsammare för håret om du låter det lufttorka istället för att använda hårfön.

Bilderna i inlägget är från några av mina senaste arbeten, följ gärna mitt Instagram konto där jag lägger upp hår- och skönhetsrelaterade arbeten @henriettashair !

26 Comment

 1. Åh vad bra tips!! 🙂

  1. Vad kul att du gillade det!

 2. Celine says: Svara

  Såååå bra tips!

  1. Åh vad kul att höra!

 3. Jättebra tips och du är så himla duktig med hår! 😀 Kramis

  1. Åh tack så jättemycket!

 4. bra tips!

  1. Tusen tack!

 5. Linda says: Svara

  SÅ bra tips!

  1. Vad kul att inlägget blev uppskattat!

 6. Bella says: Svara

  Bra tips!

  1. Tack! 🙂

 7. Har du tips på några olika bra schampon & balsam? Jag har alltid så himla svårt att välja då jag helst skulle vilja hitta ett som är perfekt och så slutar de med nåt billigt istället..
  Vad tycker du om balsammetoden?

  Ha en bra onsdag! 🙂

  1. Mitt favoritmärke då det kommer till schampo och balsam är Maria Nila. De är ju inte heller superdyra! Då man använder lite dyrare schampon och balsam behöver man inte använda samma mängd som man gör av produkter från närmsta matbutik, så i längden är de ju inte så jätte dyra!

   Jag personligen skulle inte kunna använda mig av balsammetoden och skulle nog inte som frisör rekommendera den heller, men den kan ju så klart funka för vissa! Jag gillar inte riktigt idén att man lämnar all fett i hårbottnen, schampon är ju uppfunna för en orsak också! 😀 Dessutom är ju just Maria Nilas produkter helt veganska och innehåller inga konstigheter så de är ju endast skonsamma för ditt hår 🙂
   Blev ett rätt så långt svar, men fråga på bara om det är något mer du undrar! 🙂 Kram

 8. Jag måste fråga dig en sak gällande hår!
  Mitt hår som är närmast benan är som svinto när det torkar. Allt annat hår blir slät och fint men just håret som är mitt på huvudet skapar något slags fågelbo i mitten och blir jätte trassligt. Jag tvättar håret 1 gång i veckan med silikonfria produkter. Använder en ekologisk hårolja och har sällan stylingprodukter. Använder inte heller värmeverktyg speciellt ofta. Har du någon aning om vad detta kan bero på? När jag sen borstar igenom håret när det är torrt så kan du inte se att håret varit svinto. Håret borde inte bli mer slitet än resterande hår tycker jag. Det är lika trassligt inne vid roten som topparna. Mitt hår är väldigt tjockt och frissigt/vågigt.

  1. Åh, det är svårt att 100% förstå var problemet kan ligga då man inte ser håret framför sig. Har du testat på att byta hårprodukter till något annat ifall det ligger i produkterna? Fastän produkterna är ekologiska, silikon/parabenfria osv. kan det hända att de inte passar just ditt hår och hårbotten! Är det alltså någon slags hårtova i hårbottnen medan håret är vått du talar om eller? Som sagt är det så svårt att veta då det kan finnas så många olika faktorer!

 9. så bra inlägg!
  svar: ja men precis, de hade jag också hört! tyvärr blev de en besvikelse när man köpte en produkt därifrån 🙁 kram

  1. Tack fina du!

 10. Åhh vilka bra tips! Dom behöver jag verkligen =) Kram

  1. Åh vad kul att höra! Kram

 11. Super tips, mera hår inlägg<3

  1. Tack! Ja, det ska jag försöka fixa!

 12. SUPERbra tips!! 🙂

  1. Åh vad kul att du tyckte det!

 13. Ellen says: Svara

  Vilket bra inlägg! Jag borde verkligen börja fläta mitt hår istället för att sätta upp det i en hästsvans. Men jag kan inte fläta mitt eget hår, haha, måste öva…

  1. Haha, ja! Övning ger ju färdighet, jag kunde inte heller fläta hår tidigare, men med lite övning går det bra!

Kommentera