Är dina produkter ”gamla”?

Visste du att nästan alla skönhetsprodukter har ett utgångsdatum? Jag fick veta detta för cirka 2 år sedan och ända sedan dess har det hjälpt mig så mycket att veta när det är dags att slänga bort gamla produkter! Före jag visste om detta knep var det väldigt svårt att veta när det var dags att slänga en produkt, och då kunde man ha vissa produkter flera år. Men nu är det slut på det!

Det du ska hålla ögonen öppna för är en liten burk där det står en siffra och bokstaven M efter. Till exempel 12 M som på bilden ovan. Detta betyder alltså hur många månader efter öppning produkten hålls bra. En vanlig ansiktskräm brukar hålla sig bra cirka 12 månader = ett år, såsom denna ansiktskräm! Ögonskuggor, puder och andra kompakta produkter håller sig mycket längre.

Jag har märkt att flytande produkter har mycket kortare livslängd, och detta beror väl på att bakterierna trivs där var det är fuktigt, så då blir de produkterna snabbare dåliga. Detta setting spray hålls bra i endast 6 månader, så därför kan det vara smart att köpa mindre förpackningar om man vet att man inte hinner använda upp en produkt i full storlek före den blir dålig.

Det är ju trots allt inte ett måste att slänga bort alla produkter då det har gått exakt 6 månader sedan öppning. Om du tycker att det inte är någon skillnad på produkten finns det inte någon orsak att kasta bort den, men effekten på produkten kanske inte är densamma eftersom att någon/några av ingredienserna har blivit ”gamla”.

Kommentera